http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Supă de castraveţi dulce-acrişoară
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 borcan de castraveti murati (continut 360 g), 2 cepe, 4 catei de usturoi, 800 g cartofi, 30 g unt sau margarina, 1 l concentrat de carne (Knorr+apa), o lingurita piper negru, 1/2 lingurita piper alb (ambele macinate), o lingurita zahar, doua linguri smantana, 200 g paine prajita (felii subtiri de bagheta), 250 g salata verde (sau frunze de telina).

Mod de preparare: Se lasa castravetii sa se scurga, pastrandu-se zeama, si apoi se taie bucati. Se curata ceapa, usturoiul si cartofii, se taie toate marunt si se calesc in unt sau margarina. Se sting cu zeama de carne, se adauga castravetii, zeama de castraveti strecurata si piperul si se lasa sa fiarba 30 de minute. Cand legumele sunt bine fierte se paseaza supa prin sita sau cu ajutorul mixerului. Se incorporeaza smantana. Se pun deasupra feliile de bagheta prajite si salata verde taiata fasii mai groase. La urma, se gusta de sare, zahar si piper.
Atentie: pentru prepararea acestei supe se recomanda castraveti acri ceva mai condimentati.