Supă de ceapă (II)
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g ceapă, 100 g unt, 1 lingură făină, 1 l zeamă de carne, 1/4 l vin alb sec, sare, piper, nucşoară, 12 felii mici de baghetă (groase de circa 1 cm), 125 g şvaiţer sau caşcaval ras, cozi de usturoi verde sau pătrunjel verde.
Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se taie în inele subţiri. Se pune să se înmoaie într-o cratiţă, împreună cu untul, fără a o lăsa să se rumenească. Se amestecă să nu se prindă sau să se ardă, se adaugă făina, se toarnă zeama de carne şi se lasă să fiarbă 20 de minute, la foc mic. Se adaugă apoi vinul, se condimentează cu sare, piper şi nucşoară şi se mai lasă supa să fiarbă 5 minute. Între timp, se prăjesc uşor feliile de baghetă. Se toarnă supa într-un castron termorezistent, se pun deasupra feliile de pâine, se presară cu şvaiţerul sau caşcavalul ras şi se introduce în cuptorul încins pentru câteva minute, până se topeşte uşor caşcavalul.
Se serveşte fierbinte, presărată cu cozi de usturoi verde sau pătrunjel tocate mărunt.
|