http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă de ceapă cu crutoane
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 12-16 cepe mari, ceva ulei de masline, 8 felii paine toast, unt, 2 linguri zahar, cas ras, supa de legume, sare, piper, oregano.

Mod de preparare: Se taie cepele in jumatate, apoi in inele. Uleiul se pune intr-o oala mare si se infierbanta. Se pun cepele, ceva unt, zaharul si se amesteca pana s-au inmuita cepele. Supa de legume se infierbanta, se toarna peste cepe atat cat sa le acopere si se sareaza si pipereaza si se pune oregano dupa gust. Se lasa sa fiarba mai departe. Se incalzeste cuptorul la foc marisor (180 grade).
Pentru croutoane, se iau feliile de toast, se taie marginile si se impart in cubulete mici. Se pune unt ceva mai mult intr-o tigaie mai mare si se pun cubuletele la prajit.
Dupa vreo 10 minute, se ia oala de pe foc si se pune in boluri de supa care rezista la cuptor, apoi se pune deasupra croutoane si cas ras. Se pune totul in cuptor pana cand casul s-a aurit frumos.