Supă de ceapă cu parmezan
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3-4 buc. cepe mari, 1 lingura unt, 1/2 lingura faina, 2 l apa sau zeama de carne, sare, piine prajita , parmezan ras.
Mod de preparare: Se taie cepele in felii foarte subtiri si se pun la foc intr-o oala cu o lingura de unt. Trebuie avuta multa grija pentru ca ceapa sa nu se ingalbeneasca prea tare. Cind incepe sa se moaie se trage oala pe marginea masinii si se adauga faina, amestecind mereu, iar cind ceapa si faina au prins o culoare galbuie, se stinge cu 2 litri de apa sau mai bine cu zeama de carne si se amesteca incontinuu. Se pune sarea si se lasa sa fiarba incet un sfert de ora. Intre timp se prajesc in unt atitea felii de piine cite farfurii de supa se servesc.
Deasupra supei din farfurii se pune cite o feliuta de piine, presarata cu parmezan ras.
|