Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g de ciuperci champignon, 2 felii de pîine, 1 cartof (200 g), 1 ceapă, 3 căţei de usturoi, 3 linguri de unt, sare, piper, 500 ml de supă de legume (instant), 2-3 crenguţe de mărar, 250 g smîntînă groasă, piper roşu, zeamă de lămîie.
Mod de preparare: Ciupercile se curăţă şi se taie felii. Pîinea se taie cubuleţe. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Se încinge 1 lingură de unt într-o tigaie, se adaugă 150 g de ciuperci, se rumenesc uşor, se sărează, piperează şi se scot. Se mai adaugă 1 lingură de unt în tigaie şi se prăjesc cubuleţele de pîine. Se scot şi se pun deoparte. Restul de unt se încălzeşte într-o oală, se adaugă cartofii, restul de ciuperci, ceapa şi usturoiul şi se lasă să se călească puţin. Se toarnă supa şi se fierb legumele 15 minute, apoi se trec prin sită şi se fac piure. Mărarul se curăţă, se spală şi se toacă. Se amestecă supa cu smântâna, se lasă să dea în clocot, se condimentează cu sare, piper, piper roşu şi zeamă de lămîie. Se presară cu ciupercile rumenite, crutoanele şi cu mărar.
|