http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă de ciuperci cu verdeaţă
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 buc. morcov, 1 buc. pastirnac, o radacina patrunjel, 2 buc. ceapa, sare, 150 g smintina, o lingurita faina, 50 g unt, verdeata, 150-200 g ciuperci, 1 1/2 l apa.

Mod de preparare: Se curata zarzavatul de supa si se aseaza la foc intr-o oala cu apa si putina sare. Cind zarzavatul este fiert, se strecoara si se pune din nou la fiert. In momentul cind a inceput sa clocoteasca, se introduc ciupercile si coditele, foarte bine spalate si taiate felii. Se lasa sa fiarba inabusit, 20 de minute, pina cand ciupercile s-au inmuiat. Intr-o farfurie se amesteca faina cu putina apa rece, apoi se introduce in oala. Se mai lasa sa fiarba impreuna inca 15-20 min, se potriveste de sare, se adauga untul, smintina, verdeata si putin piper si, optional, o ceasca de orez care a fost curatat, spalat si fiert separat.