Supă de dovleac (II)
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 ceapa mijlocie (tocata), 1 catel de usturoi (presat), 60 g unt, 750 g - 1 kg dovleac (fara coaja, taiat cubulete, fiert in aburi si zdrobit), 1 varf de cutit zahar, 1 varf de cutit nucsoara, 1 lingura curry (pulbere), 1 foaie de dafin, 1 l concentrat carne de pasare (Knorr+apa), 2 cesti lapte, 4 linguri smantana, piper negru macinat, sare, codite de ceapa verde (pentru garnisit).
Mod de preparare: Se calesc in unt ceapa si usturoiul, pana ce se inmoaie bine de tot. Se adauga dovleacul fiert si zdrobit, zaharul, nucsoara, curry-ul si foaia de dafin si se gusta de sare si piper. Se sting cu zeama de carne si se lasa sa dea in clocot.
Se face focul mai mic si se fierb incet circa o jumatate de ora. Se ia supa de pe foc si se indeparteaza foaia de dafin.
Se incorporeaza laptele si se pune din nou pe foc sa se infierbante, amestecand intruna. Se serveste fierbinte, cu smantana si coditele de ceapa verde taiate rondele.
|