http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g cartofi fainosi, 1 ceapa, 20 g unt, 1 lingurita maghiran uscat, sare, piper, 1,2 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 500 g fasole verde, 1 pahar smantana (150 g), 150 g costita afumata, 1 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Se toaca marunt ceapa curatata si se caleste impreuna cu cartofii in untul incins. Se adauga maghiranul, se sareaza, se pipereaza, se stinge cu zeama de legume si se lasa sa fiarba incet - cu capac - circa 10 minute.
Se spala fasolea verde si se taie, oblic, bucati mai mici si se incorporeaza in supa mixata in robotul de bucatarie. Se adauga smantana si se lasa sa fiarba un sfert de ora, la foc mic.
Se taie costita afumata fasii, se prajeste intr-o tigaie fara grasime si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Patrunjelul ales si spalat se taie marunt si se introduce in supa, impreuna cu costita rumenita.