Supă de fructe de mare (II)
Reţetă tradiţională din Liban
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 2 h 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Un pachet de fructe de mare asortate (400 g), trebuie sa cuprinda creveti decorticati, scoici, caracatita si calamar, 2-3 linguri de ulei, 50 g orez, putin susan, capul si coada de la un peste (crap sau salau, minim 500 g), 2 cartofi medii, o conserva de porumb, piper, sare, zahar. otet.
Mod de preparare: Se fierb cartofii (curatati), se paseza si se pun inapoi in apa in care au fiert si se amesteca bine sa se formeze o zeama groasa apoi se pun la frigider (minim 2-3 ore).
Pestele se pune la fiert separat cu putina sare si 5-6 picaturi de otet, se lasa sa fiarba bine (40-45 minute) apoi se strecoara si se amesteca cu crema de cartofi si se pune la foc foarte mic.
Orezul se fierbe separat cu 150 ml de apa, sare, un varf de cutit de zahar si 10-12 picaturi de otet, cand este fiert (dupa 7-9 minute) se ia de pe foc si se pastreaza acoperit.
In timpul acesta se trag la tigaie fructele de mare. Se incinge uleiul in tigaie, se pun fructele de mare amestecand continuu iar dupa un minut se sting cu 100 ml apa, se agauga piperul si se mai lasa la fiert 2 minute.
Se varsa intr-o supiera orezul, fructele de mare, 3-4 linguri de boabe de porumb. Deasupra se toarna zeama de la peste si cartofi (in clocot) si se presara cu seminte de susan (cca 1 lingura). Se lasa acoperita 20 minute apoi se serveste cat mai calda.
|