http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de găină cu tăiţei de casă
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 2 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: O gaina de 1-1,5 kg, zarzavat (morcovi, telina, patrnjel, pastirnac, praz) - 250 g, o ceapa, sare dupa gust, o legatura patrunjel.
Pentru taitei: 2 oua, faina cit cuprinde (aproximativ 120 g), un virf de cutit sare.

Mod de preparare: Gaina se curata, se spala si se pune la fiert cu apa rece (cit sa o acopere) si sare. Cind se ridica spuma, aceasta se indeparteaza cu atentie. Cind clocoteste supa, se adauga zarzavatul curatat si spalat (daca se prefera, se adauga si citeva boabe de piper). Se lasa sa fiarba incet, la foc potrivit. Carnea de gaina tinara este fiarta in circa 1,5 ore, cea de gaina batrina in 2 - 2,5 ore.In timp ce se fierbe supa, se pregatesc taiteii.
Supa se serveste cu patrunjel taiat foarte fin.