http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă de legume cu varză de Bruxelles
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 tulpina de praz, 1 radacina de telina, 2 morcovi, 200 g varza de Bruxelles, 100 g conopida, 100 g fasole verde, 100 g mazare, 1 lingura unt sau margarina, 1 ceapa, 4 cartofi, 1 l concentrat de legume (Knorr +apa), sare, piper macinat, 1 varf de cutit nucsoara, 250 g tortellini sau macaroane scurte, 100 g smantana, 2 linguri patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Se spala legumele si se taie: prazul - rondele, telina - cubulete, iar morcovii - felii subtiri. Se spala varza de Bruxelles si buchetelele de conopida si se lasa sa se scurga. Fasolea curatata si spalata se rupe in doua, iar mazarea (congelata) se lasa sa se dezghete. Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa taiata marunt, pana ce devine sticloasa. Se adauga cartofii curatati de coaja si taiati bucati potrivite, se dunstuiesc si ei cateva minute, dupa care se acopera cu zeama de zarzavat si se lasa pe foc sa dea in clocot. Se introduc apoi pe rand si celelalte legume (in functie de durata de fierbere) si se fierb pana ce sunt bine patrunse. Se condimenteaza supa cu sare, piper si nucsoara si se incorporeaza tortellini fierti separat inainte.
Se adauga smantana, se mai gusta o data supa de sare si piper, se presara patrunjelul tocat si se serveste imediat.