Supă de legume cu zer
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi, 1 lingurita sare, 1 ceasca zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 2 morcovi, 1 radacina telina, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras rosu, inca 1/8 l zeama concentrata de zarzavat, 1/2 l zer, piper, nucsoara, zeama de la o lamaie, 2 rosii, 1 ou fiert tare, verdeata.
Mod de preparare: Intr-o oala se incinge uleiul si se caleste usturoiul zdrobit si amestecat cu sare, pana ce devine sticlos. Se stinge cu o ceasca de zeama de zarzavat si se lasa sa dea in clocot. Se adauga morcovii si telina curatate si taiate cubulete si se fierb “al dente” (nu prea moi). Ardeii se spala, se curata de nervuri si seminte, se taie fasii sau cubulete si se fierb si ei cateva minute impreuna cu celelalte legume. Se ia oala de pe foc, se lasa sa se raceasca si se adauga zeama de zarzavat si zerul. Se sareaza, se pipereaza, se incorporeaza zeama de lamaie, nucsoara si rosiile decojite si taiate marunt. Se curata oul fiert, se pastreaza 3-4 felii pentru garnisit, iar restul se toaca si se amesteca in supa, care se baga la frigider si se lasa sa se raceasca complet.
Supa se serveste rece, garnisita cu felii de ou si verdeata.
|