Supă de linte
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1-2 catei usturoi, 200 g linte, 1 fir cimbru, sare, 2 1/2 l apa, o lingura untdelemn.
Mod de preparare: Se alege lintea, se spala bine, apoi se aseaza cu apa la fiert. Cind incepe sa clocoteasca se adauga zarzavatul curatat, spalat si dat prin razatoare. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc potrivit pina cind boabele de linte s-au inmuiat bine. Se adauga usturoiul bine pisat, cimbrul si se potriveste de sare. Se presara pe deasupra patrunjel verde tocat fin.
Se serveste la masa cu gogosele de parmezan sau de cas, asezate pe o farfurie.
|