Supă de linte cu spanac
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 cana linte (rosie) uscata, 5 cani apa, 1 frunza de dafin, 2 lingurite ulei de legume, 1 ceapa potrivita taiata marunt, 1 catel de usturoi taiat marunt, 300 g spanac proaspat taiat si apoi tocat, 1 cana pasta de rosii, boia de ardei iute (optional), sare de mare si piper dupa gust.
Mod de preparare: Se pun intr-o oala de supa lintea, apa, frunza de dafin, sarea de mare si piperul si se dau in fiert. Cand incepe sa fiarba, se da focul la minimum, se acopera si se lasa 40 de minute pana cand lintea se inmoaie, amestecand din cand in cand.
In acest timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se caleasca. Se adauga spanacul, se da focul la minimum, se acopera si se lasa 5 minute. Se amesteca.
Se pune spanacul in oala si se adauga pasta de rosii si boiaua si se mai lasa sa fiarba 10 minute. Inainte de a fi servita, se scoate frunza de dafin si se adauga sare de mare si piper, dupa gust.
|