Supă de orez cu legume
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung, 200 g fasole verde, 3 rosii, 2 morcovi, 1 ardei rosu mic, 1 dovlecel mic, o bucata mica de praz, 100 g mazare din conserva (sau congelata), 6 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin), 1 ceapa, 1 cub de concentrat de legume sau vita, 2 catei de usturoi, 50 g parmezan sau cascaval ras, 1 legatura de busuioc, sare, piper.
Mod de preparare: Curatati morcovii. Spalati ardeiul si taiati-l in doua, curatati-l de seminte si de partile albe. Curatati prazul si taiati-l in rondele, apoi taiati marunt, ca pentru ciorba, morcovii, dovlecelul, rosiile si ardeiul. Curatati fasolea de ata si rupeti pastaile in doua.
Curatati si tocati ceapa. Caliti-o intr-o tigaie, intr-o lingura de untdelemn incins. Adaugati orezul, amestecati si lasati-l pe foc vreme de 3 minute. Sarati, piperati.
Fierbeti separat in 1,5 litri de apa, tableta de concentrat de legume sau vita, turnati-o peste orez, lasati sa fiarba pe foc mic vreme de 5 minute. Adaugati in oala toate legumele taiate. Dupa 10 minute de fiert, adaugati si mazarea si mai lasati sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.
Spalati si tocati patrunjelul. Puneti-l intr-un vas, impreuna cu parmezanul si cateii de usturoi curatati si pisati. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugand putin cate putin restul de untdelemn. Bateti compozitia cu o furculita, ca sa se omogenizeze perfect.
Varsati supa intr-un castron, adaugati sosul de patrunjel, amestecati, serviti imediat.
|