http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă de pâine cu ochiuri româneşti
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 felii de paine, 8 catei de usturoi, 1 l de apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, sare, piper, o legatura de coriandru (sau alte ierburi aromate), 4 oua, 4 linguri de untdelemn.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul si se pun in el pe o tava feliile de paine sa se rumeneasca vreme de 8 minute.
Intre timp se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Cand apa cu Vegeta incepe sa fiarba, se pune in ea usturoiul, piperul si sarea si se lasa sa dea 2-3 clocote.
Se spala coriandrul (patrunjelul, mararul etc.) si se toaca marunt.
Se sparg ouale, unul cate unul, intr-o ceasca, si tot pe rand se pun in supa fierbinte. Se lasa sa se intareasca.
Bucatile de paine prajita se stropesc cu untdelemn si se pun in farfurii adanci. Se scot ouale cu o lingura gaurita, se taie de mustati si se asaza pe paine. Deasupra se toarna supa, apoi se presara verdeata tocata.
Se serveste imediat.