Supă de pasăre
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 3-4 kg carne de găină, 3-4 l apă, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 păstîrnac, pătrunjel, piper, 1 linguriţă sare.
Mod de preparare: Pentru supă se alege o găină grasă şi nu prea tînără. Găina, curăţată şi spălată, se aşează într-o oală în care se toarnă 3-4 l apă, după mărimea găinii. Se aşează la foc potrivit. Se continuă apoi pregătirea supei, procedînd întocmai ca şi la supa de carne, cu deosebirea că la supa de găină se adaugă zarzavatul cînd pasărea a fiert pe jumătate. Cantitatea de zarzavat trebuie să fie mai mică decît la supa de vacă. Supa de pasăre se poate prepara şi fără zarzavat, doar cu o ceapă, în acest mod păstrîndu-se gustul de pasăre mai pregnant.
La sfîrşit, se adaugă pătrunjelul.
|