http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de pasăre cu găluşte (II)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 pui, 2,5 l apa, 400 g morcovi, 250 g albitura, 100 g telina, 150 g ceapa, 50 g verdeata, 200 g gris, 100 g unt (untura), 4 oua, 30-40 g sare.

Mod de preparare: Puiul, dupa ce a fost curatat, se trece prin flacara, se spala si se pune la fiert in apa cu sare impreuna cu: morcovii, albitura, telina, ceapa, curatate, spalate si taiate in sferturi. In cazul folosirii unei pasari batrine, legumele se vor adauga la fiert cind aceasta a fiert pe jumatate. Dupa fierberea puiului si a zarzavatului se strecoara supa in alt vas si se lasa pe marginea masinii de gatit, timp in care se pregatesc galustele: untul si galbenusurile se freaca separat pina se spumeaza, apoi se amesteca ambele componente, amestecind usor, se pune grişul sub forma de ploaie si se amesteca continuu, apoi se adauga albusurile batute spuma si se continua usor amestecarea compozitiei. Cu o lingurita inmuiata in apa calda se formeaza galuste, care se pun in supa si se fierb cca. 20 minute. Se incearca o galusca pentru a controla daca sint bine fierte pina în mijloc. Se potriveste de sare si se serveste cu verdeaţă taiata marunt si galustele respective.