Supă de peşte finlandeză
Reţetă tradiţională din Finlanda
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 1-1,5 l apa sau apa in care a fiert pestele, 1-2 cepe, 5-6 mirodenii, sare dupa gust, 4-5 cartofi, aproximativ 1,5 kg de file de peste, marar, patrunjel si usturoi.
Mod de preparare: Curata cepele si injumatateste-le. Pune apa la fiert impreuna cu ceapa si mirodeniile. Fierbe pana cand apa are gust si aroma. Curata si taie cartofii in bucatele. Taie deasemenea si pestele. Strecoara apa fiarta si adauga cartofii si lasa-I sa fiarba timp de 10 minute. Adauga apoi pestele si fierbe supa in continuare pana cand este gata. Marunteste mararul, patrunjelul si usturoiul si adauga-le in supa cu cinci minute inainte de a inlatura supa de pe foc.
Se serveste cu crutoane.
|