Supă de praz
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 5-6 fire praz, 1 buc. morcov, 1 buc. pastirnac, o radacina patrunjel, o frunza varza, 1/2 l lapte, o lingura untdelemn, 1/2 lingura faina, 2 l apa.
Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala bine, apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se strecoara supa. Prazul se curata, se spala, se taie felii subtiri si se introduce in supa cind aceasta fierbe in clocote. Dupa 10-20 de minute se ia de pe foc. Se incalzeste untdelemnul intr-o cratita, se amesteca bine, apoi se toarna treptat laptele. Dupa 2-3 clocote se rastoarna acest sos in supa clocotita si se lasa sa fiarba impreuna la foc mic 10-15 minute.
Se serveste cu crutoane de piine prajita in unt.
|