Supă de praz cu arpacaş
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 120 g arpacas, 3 fire de praz, 1 lingura de untdelemn, 1 litru de apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, 1 catel de usturoi, o mana de fasole verde proaspata sau din conserva, sare, piper, 4 fire de busuioc.
Mod de preparare: Spalati arpacasul sub un jet de apa curenta. Curatati si spalati firele de praz si taiati-l cat mai marunt.
Caliti 10 minute prazul in untdelemn. Adaugati arpacasul si lasati-l sa se caleasca trei minute, amestecand. Adaugati si usturoiul curatat si taiat marunt. Lasati sa se inmoaie putin, apoi turnati apa fiarta cu Vegeta sau Delikat si lasati supa sa fiarba o ora, la foc mic.
Cu 15 minute inainte de timpul de fierbere, adaugati fasolea verde. Gustati de sare si de piper.
Presarati deasupra busuioc tocat si serviti supa fierbinte.
|