http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui, 1 ţelină, 1 păstârnac, 3 morcovi, 1 ceapă mare, pătrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune puiul tăiat bucăţi la fiert în apa rece, se ia spuma din cînd în cînd, pînă cînd apa devine limpede. Cînd începe să fiarbă, se adaugă zarzavatul tocat. Se fierbe totul la foc mic până când carnea şi zarzavatul s-au înmuiat bine, după care se scoate carnea, se curăţă de oase, se pune carnea la loc în supă şi se continuă fierberea. Se adaugă sare şi piper după gust.
La sfîrşit, se pune verdeaţa tocată deasupra şi se serveşte cu piper măcinat pus direct în farfurie.