http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de pui dreasă cu ou şi smântână
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui spalat si curatat (circa 1,5 kg), 6 cepe, 2 morcovi, 2 tulpini de praz, 2 tulpini de telina (verde), 3 linguri smantana, 1 galbenus, 1 cubulet concentrat de pasare, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati morcovii. Scurtati tulpinile de praz (indepartati partea verde) si spalati-le bine. Spalati si tulpinile de telina si puneti toate zarzavaturile intr-o oala, impreuna cu puiul.
Adaugati cubul de concentrat de pasare si 2 l de apa, sarati (usor), piperati si puneti supa pe foc.
Indepartati spuma cand incepe sa clocoteasca (sa fie cat mai clara) si lasati-o sa fiarba incet o jumatate de ora.
Adaugati si cepele curatate si lasati sa fiarba inca 20 de minute.
Scoateti din oala puiul, morcovii si prazul (tulpinile de telina se pot arunca), puneti-le intr-un castron mare sau intr-o cratita, turnati peste ele putina zeama si tineti-le la cald.
Bateti smantana si galbenusul intr-un bol, diluati-le cu 100 ml de zeama calda, turnati-le in oala cu supa si puneti-o din nou pe foc sa se infierbante (fara sa dea in clocot).
Serviti supa fierbinte si, separat, carnea de pui si legumele.