http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu carne"

Supă de roşii cu carne

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g carne de pui cu mult os, de vacă sau viţel, morcov, pătrunjel, ceapă (circa 250 g), 1/2 l suc de roşii, 40 g orez, ţelină, sare.

Mod de preparare: Supa de roşii se prepară în mai multe feluri. Carnea tăiată în bucăţi se pune în 2 l apă rece cu o linguriţă rasă de sare şi se lasă să fiarbă la foc mic circa o oră, dacă este carne de viţel sau de vacă, şi apoi se adaugă zarzavatul tăiat în sferturi şi ceapa. Dacă este carne de pui, zarzavatul se adaugă imediat, după ce a dat apa în clocot. Cînd toate sînt fierte, se scoate tot zarzavatul sau numai o parte, se pune sucul de roşii şi orezul şi se amestecă bine ca să nu se lipească de fundul oalei. Se fierbe încă 30 minute ca să se înmoaie şi orezul. Dacă supa este prea deasă, se mai completează lichidul cu apă sau suc de roşii, ca să rezulte circa 2 l de supă, se sărează după gust sau se pune o linguriţă de "Vegeta". Pentru aromă, se pun frunze de pătrunjel şi o mică frunză de ţelină, tocate. Dacă nu a fost carnea grasă, se pun cîteva bucăţele de unt sau o lingură cu untdelemn, după ce supa s-a luat de pe foc. Se serveşte ca atare sau se drege cu 2 gălbenuşuri bătute bine cu 2 linguri de apă rece sau cu un gălbenuş şi 100 ml smîntînă sau iaurt.