http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă de roşii cu fasole uscată
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg roşii coapte bine, o ceapă, morcovi, rădăcină de pătrunjel, ţelină rădăcină şi frunze, 2 ardei graşi, 1-2 dovlecei, 2 linguri vegta sau delikat ulei, sare.

Mod de preparare: Roşiile se fierb bine şi se strecoară. Fasolea se pune la fiert, schimbîndu-se apa de 4 ori, apoi se pune ceapa tăiată mărunt, se pun zarzavaturile de asemenea tăiate marunt. După ce au fiert zarzavaturile, se pun dovleceii tăiaţi şi ardeii graşi. Se pune puţină sare, două linguri vegeta sau delikat şi puţin ulei. După ce au fiert toate legumele, se toarnă roşiile fierte şi strecurate, se aşteaptă pînă dă în clocot şi la sfîrşit se pun frunze de ţelină.
Este o supă excelentă, fiind bună şi caldă, şi mai ales rece. Se poate mînca cu ceapă.