Supă de roşii cu fenicul
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg roşii, 1 fir de praz, 1 bucată de fenicul, 500 g fasole verde, 1 ţelină, 2 morcovi, pastă de tomate, 1 ardei iute mic, 2 căţei de usturoi, seminţe de chimen, 3 linguri ulei de măsline, sare, piper, 1 frunză de dafin, iaurt.
Mod de preparare: Fasolea verde se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se fierbe în apă cu sare.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă prazul, usturoiul, feniculul şi ardeiul iute, toate tăiate mărunt.
Se călesc pînă cînd se înmoaie prazul, se adaugă morcovii şi ţelina date pe răzătoare. Se mai călesc cinci minute şi se opreşte focul.
Într-o oală se pun la fiert doi litri de apă şi, cînd a început să clocotească, se pun legumele călite.
Se condimentează, se fierbe pînă cînd se înmoaie legumele, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe, frunza de dafin şi două linguri de pastă de tomate.
Se fierbe timp de 15 minute, se ia oala de pe foc, se scoate frunza de dafin şi se pasează legumele. Se pune din nou pe foc, se adaugă o linguriţă de seminţe de chimen, fasolea verde şi se mai fierbe cinci minute.
Se serveşte fierbinte sau rece, cu smîntînă sau iaurt.
|