Supă de roşii cu linte
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 ceapa mare, 1 ceasca de linte (maro), 4 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi zdrobit, 1/4 ceasca pasta de rosii, 2 ardei iuti rosii (uscati), 1 foaie de dafin, 1 l de apa, sare, piper.
Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o oala cu fundul mai gros.
Se toaca ceapa, usturoiul, iar lintea se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga bine.
Se calesc ceapa si usturoiul circa 10 minute la foc mic, amestecand intruna. Se adauga pasta de rosii, ardeii iuti, foaia de dafin, lintea si apa. Cand dau in clocot, se face focul mai mic si se lasa sa fiarba, cu capac, circa 30 de minute.
Se indeparteaza ardeii iuti si foaia de dafin si se adauga sare si piper proaspat macinat.
|