Supă de roşii cu ou
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg roşii, 1 păstârnac, 2-3 morcovi, 2-3 ardei graşi, 2-3 cepe, 3 linguri ulei, 1 legătură de pătrunjel verde, orez, condimente, 1 ou.
Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le speli, apoi tai ceapa mărunt, razi morcovul şi toci păstârnacul. Căleşti puţin ceapa cu morcovul şi păstârnacul în ulei cu puţină apă, după care adaugi 2 l apă şi laşi să fiarbă. După ce s-au înmuiat, pui roşiile decojite şi ardeii tăiaţi bucăţele. Adaugi orezul şi laşi să se umfle. La final, potriveşti de sare şi adaugi oul bătut şi pătrunjelul tocat fin.
|