Supă de roşii cu soia
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 350 ml supă de legume, 200 ml lapte de soia, 60 g făină de soia, 2 căţei de usturoi, 5-6 foi de dafin, 300 ml piure de roşii, 80 ml ulei rafinat de soia, 30 g soia texturată, sare şi piper, după gust, brânză tofu şi coriandru pentru decor.
Mod de preparare: Se taie cubuleţe de 20 g de soia texturată şi se rade restul pe răzătoare.
Într-o tigaie cu fundul gros, se pune un sfert din uleiul rafinat de soia. Se adaugă frunzele de dafin, piperul şi făina de soia şi se prepară un sote.
Într-o tigaie separată, se încălzeşte restul de ulei de soia. Se adaugă usturoiul tocat mărunt şi piureul de roşii.
Apoi se adaugă compoziţia din prima tigaie şi supa de legume şi se lasă totul la fiert timp de 5 min. Se adaugă treptat laptele de soia, amestecând în permanenţă.
Se sărează, se încorporează cubuleţele de soia şi se lasă supa la fiert 2 min.
Se decorează cu tofu ras şi coriandru tocat.
|