Supă de salată scarolă
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 800 g salată scarolă, 1 kg oase, 100 ml untdelemn, 40 g făină, o ceapă, 200 ml lapte, 200 g pâine, 2 ouă, sare.
Mod de preparare: Salata se curăţă, se spală şi se opăreşte în apă cu sare. Oasele, curăţate, spălate şi sparte în lung cu satârul, se fierb în 2 l de apă rece, timp de trei ore. Se căleşte ceapa, tăiată solzişori, împreună cu făina, în 75 ml untdelemn şi se stinge cu zeama de oase, după care se adaugă salata opărită. Se fierbe totul timp de 30 de minute şi se trece prin sită. Se mai lasă să dea în câteva clocote, se drege cu ouăle bătute cu lapte şi se sărează după gust. La sfârşit se stropeşte cu untdelemnul rămas şi se serveşte cu crutoane de pâine prăjită.
|