Supă de scoici cu tarhon
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 750 g scoici în cochilie, o jumătate de ţelină, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, un fir de praz, o ceapă, 150 g unt, 100 ml vin alb sec, doi litri apă, sare, piper, tarhon, mărar, o lămâie, un vârf de cuţit de pudră de nucşoară.
Mod de preparare: Ţelina, morcovul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Prazul şi ceapa se curăţă şi se toacă mărunt.
Se topeşte untul într-o oală şi se adaugă legumele tocate. Se călesc, se adaugă prazul şi ceapa şi se mai lasă trei minute. Se toarnă un litru de apă şi se fierbe.
Scoicile se spală foarte bine cu apă rece. Se pun peste compoziţia din oală, se acoperă cu un capac şi se lasă până când s-au deschis toate scoicile. Se scot din oală cu o spumieră şi se pun într-un castron.
Supa rămasă se strecoară şi se pune în altă oală. Mărarul şi tarhonul se spală, se toacă şi se pun într-o cratiţă.
Se adaugă vinul, restul de apă şi se fierbe 20 de minute. Se amestecă supa în care au fiert scoicile cu supa de verdeţuri strecurată, se adaugă scoicile, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă nucşoara şi se amestecă.
Se serveşte fierbinte, cu felii de lămăie şi vedeaţă tocată.
|