http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă de spanac (II)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg spanac, 1,5 l apa clocotita, 50 g unt, o lingura faina, 1/2 ceasca lapte, 2 galbenusuri.


Mod de preparare: Se curata, se spala si se opareste spanacul. Se strecoara si se trece printr-o sita deasa. Se pun intr-o cratita untul, faina si laptele. Se adauga un polonic de apa clocotita si se lasa sa fiarba. Se adauga spanacul amestecind mereu ca sa nu se faca cocoloase, se toarna apoi restul de apa clocotita. Se trage cratita la marginea plitei ca sa fiarba la foc domol. Dupa citeva clocote supa este gata, se da la o parte si se drege cu galbenus de ou.
Se serveste cu crutoane (cuburi de piine prajita).