Supă de spanac (III)
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g spanac, 1 ceapa, 1-2 linguri unt, 1 catel de usturoi, 1 lingurita sare, 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa), 2 linguri faina, 150 g iaurt, piper macinat, 1 varf de cutit piper alb, 1 varf de cutit nucsoara rasa, 1 lingura mustar, 1 paharel vin alb.
Mod de preparare: Se alege spanacul, se spala, se lasa sa se scurga si se taie fasii ceva mai late. Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se adauga usturoiul zdrobit, amestecat cu sare, se caleste si el putin si pe urma se pune spanacul. Se stinge cu vinul alb, se toarna si zeama concentrata de zarzavat si se lasa sa fiarba incet, la foc potrivit, 6-8 minute. Se trece supa printr-o sita sau se paseaza in mixer si se leaga cu faina amestecata bine cu putina apa. Se incorporeaza iaurtul, se pune din nou pe foc si se lasa sa se-ncinga (sa nu dea in clocot). Se mai gusta o data de sare si piper, se adauga mustarul si se serveste imediat.
|