http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Supă de suc de roşii
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei, 1 ceapă mică tocată, 1 morcov mare ras fin, 1 l suc de roşii, 2 l apă, 1 linguriţă boia dulce, 1 linguriţă zahăr, sare după gust, 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat.

Mod de preparare: Se căleşte uşor ceapa tocată, împreună cu morcovul, într-o oala încăpătoare, timp de 5 minute, pînă se aureşte. Se adaugă sucul de roşii, apa, boiaua, zahărul şi un praf de sare. Se fierbe timp de 15 minute. La sfîrşit, se adaugă o lingură de pătrunjel proaspăt tăiat.
Se poate servi cu pîine prăjită, caldă sau rece.