Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 felii cascaval moale, 1 radacina mica de telina, 1 fir de praz, 1 cartof mare, 100 g costita afumata, 1 cub supa concentrata de pasare, 1 lingura seminte de chimen, 4 fire de patrunjel verde, 20 g unt, sare, piper.
Mod de preparare: Curatati telina si cartoful si taiati-le cubulete. Despicati prazul in patru - pe lung, spalati-l bine si taiati-l rondele subtiri.
Lasati untul sa se topeasca intr-o cratita si caliti prazul la foc mic circa 10 minute, impreuna cu costita taiata fasii. Adaugati cubul de supa concentrata maruntit, telina si cartofii si acoperiti-le cu 1,2 l de apa clocotita. Sarati cu grija, piperati, amestecati de cateva ori si lasati supa sa fiarba incetisor 35 de minute. Intre timp, taiati cascavalul cubulete. Pasati supa (sau mixati-o) pentru a obtine o crema fina, si mai gustati-o o data de sare si piper. Serviti-o fierbinte in farfurii incalzite, dupa ce ati presarat deasupra cubuletele de cascaval, chimenul si patrunjelul verde tocat.
|