Supă de ţelină cu ridichi şi măr
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g ţelină (rădăcină), 80 g unt, sare, piper, 1 legătură ridichi, 1 măr, 200 g frişcă bătută.
Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se taie cubuleţe şi se dunstuieşte puţin în untul încins (să fie rumen). Se stinge cu 600 ml apă, se fierbe încet - cu capac - circa 10 minute şi se pasează, cu zeamă cu tot, se sărează şi se piperează.
Ridichile spălate şi zvîntate se taie feliuţe, iar mărul, curăţat, se dă pe răzătoarea mare sau se taie fîşii.
Se pune piureul de ţelină la fiert, amestecînd întruna, şi, cînd dă în clocot, se ia de pe foc şi se încorporează în el frişca bătută. Se garniseşte supa cu feliile de ridichi şi de măr şi se serveşte imediat.
|