Supă de usturoi (III)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 catei de usturoi (zdrobiti), 1 si 1/2 ceasca miez de paine alba (proaspata), 1/4 ceasca ulei de masline, 3 rosii mijlocii (curatate de pielita si taiate bucatele), 1 lingurita boia dulce, 1 l apa, 2 oua batute usor, 1/4 ceasca patrunjel verde tocat, sare, piper.
Mod de preparare: Se incinge uleiul si se caleste usturoiul 1-2 minute la foc mic, pana ce se inmoaie (fara sa se rumeneasca). Se adauga miezul de franzela si se lasa sa se rumeneasca usor circa trei minute. Se adauga rosiile, boiaua si apa, se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba incet 30 de minute. Cand supa e aproape gata, se toarna ouale (in ploaie) si se lasa sa mai dea cateva clocote (circa doua minute).
Se gusta de sare si piper si se serveste fierbinte, cu patrunjel verde tocat.
|