Supă din oase cu diferite garnituri
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 kg oase de vacă, ţelină, 1 ceapă, pătrunjel, piper, sare, 2 1/2 litri apă, 1 morcov, 1 păstîrnac.
Mod de preparare: Se sparg oasele cu ajutorul unui satîr, se spală bine şi se pun la fiert cu apa rece şi puţină sare. Cînd s-a format spuma, se strînge cu lingura specială, iar după o oră şi jumătate se adaugă şi zarzavatul curăţat şi spălat; de asemenea, boabele de piper. După ce totul este bine fiert, se dă oala la o parte, se lasă să se limpezească şi se strecoară într-o cratiţă care se aşează din nou la fiert. Cînd supa începe să clocotească, se adaugă tăiţeii. Se lasă să dea un clocot, două, se răstoarnă supa în castron, iar pe deasupra se presară pătrunjel tocat fin. Aceasta supă se poate pregăti şi cu găluşte de griş, de creier sau de ficat.
|