Supă orientală cu fructe de mare
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 2 cartofi de marime mijlocie, 8 cozi de creveti decorticati, 8 scoici, 8 bucati de caracatita, 8 bucati calamar, 2 linguri ulei, 4 linguri orez, 1 lingura susan, 1/2 kg.cap si coada peste, cateva boabe de porumb, sare, piper.
Mod de preparare: Se fierb bine in apa cei doi cartofi. Se paseaza, se reintroduc in apa in care au fiert si se lasa la rece pana a doua zi.(vor capata un gust specific).
Capul si coada de peste se pune la fiert in 2 litri de apa cu putina sare. Se fierbe aproximativi o ora
in clocote mici (zeama poate sa fie tulbure). Spumam de cate ori este nevoie. Cand totul este bine fiert, strecuram. Intr-un castronel punem orezul la fiert cu 12 linguri de apa. Adaugam un varf de cutit de sara,unul de zahar si o lingurita de otet. Fierbem 8 minute,apoi lasam vasul acoperit alte 20 de minute.
Sotam crevetii, scoicile, calamarul si caracatita, adaugand uleiul si 2-3 linguri de apa. Procesul de sotare nu trebuie sa dureze mai mult de 2-3 minute. In castroane de supa repartizam in mod egal fructele de mare si boabele de porumb. Adaugam cate o lingura de orez. Turnam apoi in fiecare vas supa in clocote. Deasupra presaram cate putin susan.
|