Supă pasată de ţelină
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 500 g telina, 200 g cartofi, 3 linguri unt, 1 litru zeama de carne, 1/2 cana lapte, sare.
Mod de preparare: Telina taiata subtire se fierbe citeva minute in apa clocotita. Se scoate, se scurge si se pune intr-o cratita cu o lingura buna de unt. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba 10 minute. Se umple cu zeama de carne, iar daca este nevoie se mai adauga 1 litru de apa fierbinte. Daca se pune apa se adauga sare dupa gust. Se adauga la telina cartofii taiati foarte marunt. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba incet. Se trece telina si cartofii prin sita deasa, adaugind acestui piure putin lapte fierbinte, incorporindu-l cu 2 linguri de unt si putina apa.
Se serveste cu crutoane.
|