http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Tagliatelle carbonara cu peşte afumat
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g tagliatelle (tăiţei), 200 g somon afumat tăiat cubuleţe (sau alt peşte afumat, dezosat), 2 gălbenuşuri proaspete, 200 ml frişca nebătută (sau smîntînă), 1 lingură ulei de măsline, 1 legătură mărar verde, sare, piper.

Mod de preparare: Tăiaţi mărarul mai mare (cu foarfeca). Puneţi într-un castron gălbenuşurile cu frişca sau smîntîna şi amestecaţi-le bine. Încingeţi uleiul într-o tigaie şi prăjiţi în el cubuleţele de somon - la foc mic - amestecînd întruna.
Fierbeţi tăiţeii al dente în apă cu sare, scurgeţi-i repede, răsturnaţi-i în castronul cu sosul de ou şi frişcă sau smîntînă şi amestecaţi-i imediat. Adăugaţi somonul prăjit, amestecaţi uşor, presăraţi-i cu mărar şi piper şi serviţi-i imediat.