http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Tăiţei cu legume (II)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g mazăre congelată, 200 g porumb din conservă, 200 g morcovi, 5 linguri ulei, 1/4 l supă de legume (instant), 2 cepe, 500 g tăiţei de casă (fără ou), sare, piper.

Mod de preparare: Din coca de tăiţei se modelează peştişori care se lasă să se usuce. Se decongelează mazărea. Morcovul se curăţă, se spală şi se taie în rondele. Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie adâncă, se adaugă mazărea, boabele de porumb (scurse din conservă) şi morcovul şi se călesc împreună. Se toarnă supa şi se fierb legumele până mai scade zeama; se strecoară legumele şi se lasă să se răcească. Ceapa curăţată şi tăiată mărunt se căleşte separat, în restul de ulei încins. Se adaugă tăieţeii, se întorc des şi se lasă să prindă uşor culoare. Se pun şi legumele şi se încălzesc puţin pe foc.