Tăiţei cu şuncă (II)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 150 g tăiţei, sare, 6 bulbi de praz, 1 căţel de usturoi, 1 lingură ulei de măsline, 2 linguri oţet, piper măcinat mai mare, 1/2 linguriţă cimbru uscat, 200 ml smîntînă, 50 g şuncă sau jambon, 2 linguri capere, 10 g unt.
Mod de preparare: Se fierb tăiţeii al dente în apă cu sare.
Se spală bulbii de praz şi se taie bucăţi. Se curăţă usturoiul.
Se încinge uleiul într-o tigaie de teflon şi se căleşte prazul circa 2 minute, amestecînd întruna. Se adaugă usturoiul presat, se sting cu oţet şi se lasă puţin să fiarbă. Se sărează, se piperează, se încorporează cimbrul şi se mai fierb încă aproximativ 3 minute.
Se taie şunca fîşii late şi se introduce în sosul de praz şi usturoi, împreună cu caperele şi cu untul. Se condimentează şi se amestecă cu tăiţeii fierţi şi scurşi.
|