Tartă cu brânză de vacă şi legume
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g făină, 120 ml lapte, 15 g drojdie, 300 g brînză de vacă, 100 g măsline negre feliate, o legătură de ceapă verde, 2 ardei capia, 50 g boabe de porumb, 2 ouă, zahăr, ulei de măsline, sare, piper, sos de roşii dulce sau picant.
Mod de preparare: Într-un vas mai mare se cerne făina, iar în mijlocul ei se toarnă drojdia dizolvată cu puţin lapte cald. Se presară o linguriţă de zahăr, o jumătate de linguriţă de sare şi se amestecă bine cu puţină făină.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit. Se adaugă uleiul de măsline, restul de lapte cald şi se frămîntă pînă cînd rezultă un aluat potrivit de tare.
Brînza de vacă se amestecă bine cu ceapa verde tăiată în rondele, măslinele, un ardei capia tăiat în cubuleţe şi boabele de porumb.
Se adaugă ouăle, sarea şi piperul, se amestecă totul şi se lasă să stea deoparte cinci minute.
Aluatul se întinde într-o formă de tartă unsă cu ulei, se toarnă deasupra compoziţia de brînză şi se nivelează.
Se decorează cu ardeiul capia rămas, se introduce în cuptor şi se coace pînă cînd capătă o culoare aurie.
Se poate servi atît fierbinte, cît şi rece, cu sos de roşii dulce sau picant.
|