http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Tartă cu brânză şi portocale (II)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg brânză de vacă, 5 ouă, 120 g zahăr tos, 5 portocale, 2 plicuri budincă de vanilie, griş, 50 g stafide, 80 g unt, zahăr vanilinat, praf de copt, mentă, pudră de scorţişoară, gem de portocale, cremă de vanilie.

Mod de preparare: Brânza de vacă se pune într-un vas şi se mixează împreună cu untul şi o linguriţă de praf de copt până când devine ca o cremă.
Se adaugă gălbenuşurile de la patru ouă, zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, pulpa tocată de la două portocale şi sucul format, praful de budincă şi două linguri de griş.
Se mixează bine ca să se încorporeze toate ingredientele, se adaugă stafidele, menta tocată şi un vârf de cuţit de pudră de scorţişoară.
Se adaugă albuşurile mixate până când devin o spumă tare, se amestecă bine cu o lingură, se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt, se nivelează şi se unge cu ou bătut.
Se decorează cu felii de portocală, se introduce tava în cuptor şi se coace, timp de 25-30 de minute, la foc mediu.
Se scoate, se lasă la răcit timp de câteva minute şi se ser­veşte.
Se poate servi şi rece, cu gem de portocale sau cremă de vanilie.