Tartă cu caise
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pachet de aluat de foietaj (se gaseste in comert), 1 kg caise, 50 g migdale taiate felii, 230 g zahar, 30 g unt, 20 g faina.
Mod de preparare: Se prepara mai intai zaharul caramelizat, punandu-se pe foc intr-o craticioara, 150 g de zahar cu o lingura de apa. (Craticioara trebuie scuturata din cand in cand, ca sa se repartizeze caldura in mod egal peste tot.) Cand zaharul incepe sa se-ngalbeneasca, se rastoarna intr-o forma de tarta si se baga la congelator ca sa se intareasca. Se-ncinge cuptorul la 180 grade C. Se spala caisele, se rup in doua si se indeparteaza samburii. Se scoate forma din congelator si pe fundul ei se asaza jumatatile de caisa (in forma de rozeta). Se presara peste ele zahar si bucatele de unt si se acopera cu aluatul, indoind marginile spre interior. Se baga la cuptor si se coace 25-30 de minute. Se rumenesc migdalele intr-o tigaie (fara grasime) si, cand tarta s-a copt, se scoate din cuptor, se rastoarna, se presara cu migdalele prajite si se serveste calduta.
|