Tartă cu carne, mere şi stafide
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 400 g aluat de foetaj, 600 g carne de porc, 4 cepe, 4 linguri ulei de masline, 4 mere, 100 g stafide, 1 galbenus, 2 fire de salvie, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt. Se spala carnea, se sterge si se taie bucati. Intr-o cratita, se-ncinge uleiul si se caleste putin ceapa, dupa care se adauga si carnea. Se amesteca, se lasa sa prinda culoare, se stinge cu 1/2 pahar de apa, se introduce si salvia, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet, aproximativ o ora.
Intre timp, se taie merele curatate de coaja in patru, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si se fierb in putina apa, impreuna cu stafidele, circa 10 minute (cu capac).
Se incinge cuptorul la 180 grade C, se intinde aluatul in forma de dreptunghi (15 x 30 cm) si se asaza in tava de la aragaz. Se acopera cu carnea, merele cu stafide, se sareaza, se pipereaza.
Se pliaza marginile foii, una peste alta, ca sa acopere bine umplutura, se unge tarta cu galbenus, se apasa bine la cele doua capete si se baga la cuptor. Se lasa 30-40 de minute si se serveste fierbinte.
|