Tartă cu cireşe
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 2 h 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru aluat: 200 g unt moale, 100 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1/4 baton vanilie (miezul ras cu cutitul), 200 g faina, 150 g alune macinate.
Pentru umplutura: 50 g unt moale, 30 g zahar, 1 varf de cutit sare, 1/4 baton de vanilie (miezul ras), coaja rasa de la 1/2 lamaie, 100 g martipan (turta dulce), 2 oua, 20 g faina, 10 g zeamil, 1 kg cirese dulci.
Mod de preparare: Se framanta aluatul, se acopera si se tine doua ore la rece. Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se imbraca o forma de tort (diametrul: 30 cm) cu peretii detasabili. Se inteapa aluatul (doar pe fundul formei) si se coace la 200 grade C, mai intai 12-15 minute, acoperit cu hartie pentru copt si boabe de fasole sau mazare, si pe urma, dupa ce s-au indepartat hartia si boabele, inca 5-8 minute.
Se freaca spuma untul, zaharul, sarea, vanilia, coaja rasa de lamaie si martipanul taiat cubulete fine, se adauga ouale, faina si zeamilul, se amesteca bine si se toarna peste aluatul fierbinte. Se da tarta la cuptor, se coace circa 20 de minute la 180 grade C, se lasa sa se raceasca si se presara peste ea ciresele spalate, zvantate si curatate de samburi.
|