Tartă cu legume (I)
Reţetă tradiţională din Grecia
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g vinete, 250 g dovlecei, 1 ardei, 2 cepe, 2-3 catei de usturoi, 400 g rosii tocate sau din conserva, 1 lingura ulei de masline, 1/2 lingurita sare, 1 virf cutit piper, 1-2 lingurite cimbru, 75 g unt sau margarina, 2 dl faina, 80 g parmezan ras, 100 g telemea sau feta.
Mod de preparare: Vinetele, dovleceii, ardeiul, cepele si usturoiul se toaca si se prajesc in ulei. Se adauga rosiile, se lasa sa fiarba la foc mic 10 min, se condimenteaza. Faina, untul/margarina si brinza parmezan se amesteca pina se obtine un aluat gen firmituri. Se pun legumele intr-o forma rezistenta la foc, se pune deasupra telemeaua/feta in bucatele, se imprastie aluatul deasupra.
|