Tartă cu legume (II)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Aluatul: 1 1/2 ceasca faina, 125 g unt taiat bucatele, 1-2 linguri apa rece de la gheata, 1 galbenus batut usor, 2 lingurite zeama de lamaie.
Umplutura: 30 g unt, 1 ceapa mica tocata, 6 frunze de spanac spalate si taiate marunt, 1/2 lingurita nucsoara, 300 g cartofi fierti si zdrobiti, 200 g dovlecei fierti si zdrobiti, 2 rosii mari taiate felii, 1 ceasca cascaval ras.
Mod de preparare: Aluatul: Se amesteca intre palme faina si untul, pana ce se obtine un aluat sfaramicios. Se face la mijloc o gropita in care se toarna apa, galbenusul si zeama de lamaie (gata amestecate) si se framanta un aluat care se acopera cu o folie de plastic si se lasa 30 de minute la rece.
Se incinge cuptorul la 210 grade C si se unge o forma de tarta (diametrul 20 cm) cu unt topit. Aluatul se intinde pe planseta infainata, se imbraca cu el forma, ridicandu-l in sus pe margini si se lasa sa stea 10 minute.
Se pune peste aluat hartie pentru copt si deasupra boabe de fasole uscata, se coace aluatul 12 minute, se inlatura hartia si boabele, se mai rumeneste la cuptor inca 15 minute, dupa care se lasa 5 minute sa se raceasca.
Umplutura: Se topeste untul intr-o craticioara, se caleste ceapa 2 minute la foc potrivit, se adauga spanacul taiat marunt si se dunstuieste - cu capac - pana ce se inmoaie.
Pe fundul tavii se intinde un strat de cartofi fierti si zdrobiti, iar peste ei se pun spanacul, dovleceii, rosiile si cascavalul ras.
Se da tarta la cuptor, se coace 20 de minute si se serveste calda sau rece.
|